Najczęściej zadawane pytania
Niepasteryzowana kombucha powinna być przechowywana w lodówce, w temperaturze 0°C - 8°C.
Osad, tak jak np. w świeżych sokach jabłkowych, świadczy o naturalności produktu. Czasem może pojawić się także delikatna, przezroczysta galaretka, która jest neutralna w smaku, nieszkodliwa i można ją bez obaw wypić razem z napojem.
Tak, napój jest w 100% wegański. Na żadnym etapie produkcji nie używamy produktów odzwierzęcych.
Przechowywaną w lodówce kombuchę najlepiej spożyć do 48h po otwarciu.
Nasza kombucha jest niepasteryzowana, co oznacza, że wciąż żyje. Jeśli nie będzie przechowywana w odpowiednich warunkach, proces fermentacji może postępować dalej.
Przechowywana w lodówce zachowuje świeżość nawet przez 4 miesiące. Po tym czasie jej smak zaczyna powoli się zmieniać, a sfermentowana zbyt mocno zamienia się w kombuchowy ocet. 🙂
Oczywiście! Nasza kombucha doskonale sprawdza się w barach jako alternatywa dla tradycyjnych napojów gazowanych w drinkach.
Niestety na ten moment 8 butelek to nasze minimum logistyczne. Ale możemy obiecać, że kombucha zniknie z lodówki szybciej, niż się spodziewasz!
Dokładamy wszelkich starań, aby do tej sytuacji nigdy nie doszło! Ale jeżeli jakimś trafem Twoja przesyłka została uszkodzona, skontaktuj się z nami na info@swellkombucha.pl z dołączonym zdjęciem uszkodzeń. Na pewno znajdziemy na to rozwiązanie! 💛